Cara beli SafeMoon

Penafian: Ini bukannya nasihat kewangan. Pembelian matawang adalah pelaburan risiko tinggi. Sila membuat penyelidikan sendiri sebelum membuat keputusan untuk membeli apa apa bentuk matawang Crypto.

Apakah itu Safemoon?

Safemoon merupakan Altcoin ataupun Sh**coin dengan pengunaan ataupun permintaannya yang meningkat dengan amat ketara. Crypto ini dilancarkan pada awal tahun 2021 dan sudah menjadi agak popular di kalangan peminat Altcoin. Pembelian Sh**coin adalah risiko yang amat tinggi , namun juga mampu memberi pulangan yang amat tinggi , so penguna perlu menilai risiko sendiri. Laman rasmi Safemoon adalah https://safemoon.net/.
Safemoon adalah berdasarkan decentralized finance (DeFi)  and mengunakan Binance Smart Chain. Antara konsep Safemoon adalah , crypto ini akan mengenakan 10% kepada pengunaan apabila mereka menjual Safemoon tetapi 5% akan dikembalikan kepada semua penguna Safemoon. Konsep ini akan memberi ganjaran kepada mereka yang memegang coin ini dalam jangka masa panjang dan akan menghukum penjual Safemoon. Mereka yang memegang coin Safemoon akan mendapat ganjaran daripada penjual Safemoon.

 

Cara membeli Safemoon

Buat masa ini , penguna tidak dapat membeli Safemoon dari exchange besar seperti Binance .

 

PancakeSwap 

Anda perlu mengunakan Binance coin (BNB) untuk membeli crypto ini. Agak teknikal untuk membeli crypto ini dengan pengunaan Wallet Trust dan Pancakeswap.  Penguna perlu membeli Binance coin dulu sebelum menghantar coin ini ke Trust wallet mereka. Pembelian kemudian boleh dibuat dengan Trust wallet dan Pancakeswap.

Daftar Binance

 

 

Daftar Houbi

 

Gate.io

Penguna juga boleh membeli Safemoon dari Gate.io. Anda perlu menghantar matawang crypto (GAS) rendah kepada wallet anda di Gate.io untuk membeli crypto ini.