Harga PS5

https://shope.ee/6zr0bVA3MX  Harga PS5 Unit Jepun

 

https://shope.ee/40DP25IZLZ Harga PS5 Unit Malaysia

Playstation 5 merupai console wajib untuk gamers ketal di Malaysia. Artikel ini adalah ditulis mengenai PS 5 di malaysia. PS5 sudah dinaik taraf berbanding PS4. PS5 mendapat hardware and grafik yang lebih baik berbanding PS4.  PS5 telah dinaik taraf sehingga mempunyai animasi gaming yang lancar. Di samping itu, PS5 juga mengunakan controller baru yang mempunyai dual sense ,vibration and tekanan semasa digunakan. Oleh itu, gamers dapat merasakan pengalaman gaming yang lebih realistik.

Perkakasan terbaru untuk Gaming

PS5 menggunakan teknologi terkini, termasuklah CPU AMD Ryzen dan GPU AMD RDNA2. Is juga mengunakan SSD terbaru untuk memastikan prestasi game yang terbaik. Dengan semua pengabungan ini,  perestasi PS5 adalah jauh lebih baik dari PS4.

4k

PS5 direka untuk perestasi optimum 4k gaming. Anda juga memerlukan monitor 4k untuk mendapat manfaat dari grafik maksima 4k.

SSD pantas

Dengan pengunaan SSD, anda boleh mendapat respons yang pantas dengan unit PlayStation 5. Segala loading tidak akan memakan masa dari beberapa saat.

Game PS4

PS5 boleh menyokong lebih 500 jenis game. Selain itu, pengguna boleh bermain game PS4 dengan konsole PS5. Selain itu, terdapat banyak game-game baru yang direka untuk potensi maksima PlayStation 5.

PS5 Digital and versi Disc

Apakah perbezaan PS5 digital dan versi disc. Kesemua game digital hanya boleh dimuat turun dari Internet. Manakala dengan versi disk , ia mempunyai Blu-Ray dimana game boleh digunakan DVD mahupun dimuat turun. Harga PS5 Digital adalah lebih murah dari PS versi Disk.

PS5 Plus

PS Plus merupakan langannan dimana penguna boleh mendapat akses ke beberapa ratus game versi lama dengan bayaran secara tahunan ataupun bulanan.

Jenis PlayStation 5 di Malaysia

Jenis PS5 yang terdapat di Malaysia. Anda boleh membeli Playstation 5 yang terpakai, baru, ataupun set import. Apakah perbezaan set ini ? Pada zaman Covid-19 , 2020. Banyak pengeluar spare part mahupun pekakasan PS5  terpaksa dilockdown. Ini mengakitban ketandusan PS5 untuk set di Malaysia. Harga scalper untuk PS5 set Malaysia boleh mencecah sampai 5 hingga 6 ribu ringgit. Oleh itu, banyak penjual mengimport sendiri PS5 terus dari Jepun.

 

PS5 Set Jepun vs PS5 Set Malaysia

  • Harga PS5 Jepun adalah beberapa ratus ringgit lebih murah
  • Tiada official Sony warranty untuk PS5 Jepun, kebiasaan kedai akan memberi jaminan sendiri dalam 30 hari bergantung kepada kedai.
  • Segala kerosakan PS5 Jepun dibaiki di kedai atas kos sendiri.