Helmet Fullface Murah di Malaysia

Fungsi Helmet Full Face (Topi Keledar Motosikal )

 

Terlebih dahulu, terdapat helmet open face, helmet modular dan helmet fullface di dalam pasaran di Malaysia. Helmet Fullface memberikan keselamatan kepada seluruh bahagian kepala termasuk bahagian di dagu. Topi fullface lebih sesuai digunakan sesama menunggang motosikal untuk jarak yang jauh dan secara laju. Untuk topi full face, keseluruhan topi adalah tetap kecuali Visor ataupun penutup muka. Oleh itu tahap perlindungan yang diberikan oleh fullface adalah maksima bagi mencegah kecederaan jika berlaku kemalangan.  Namun , topi fullface mungkin lebih berat, dan memberi perasaan lebih ketat kepada pemakai. Oleh itu, pemakai topi fullface mungkin akan merasakan topinya adalah lebih berat berbanding dengan open face. Disebabkan rakaan topi full face, ia mungkin lebih sukar untuk dipakai, dan dibuka.  Pendegaran juga ditutup sedikit kerana telinga ditutup oleh helmet fullface.   Namun, Helmet Fullface masih menjadi pilihan sendiri untuk penunggang motosikal di atas faktor-faktor tertentu

 

Kelebihan Topi Motosikal fullface

  • Tahap keselamatan yang tinggi
  • Perlindungan yang tinggi untuk kepala, muka, leher dan dagu.
  • Lebih Senyap
  • Ringan dan aerodinamik.

Keburukan Topi Fullface

  • Rasa lebih ketat
  • Mungkin lebih panas
  • Rasa susah bernafas
  • Lebih berat berbanding dengan open face

Helmet fullface murah

Penguna Malaysia bernasih baik kerana boleh membeli topi fullface murah terutamanya jenis buatan China. Pilihan Helmet fullface bergantung kepada selera dan bajet masing-masing. Harga Helmet fullface bermula dari RM 70 hingga ke ratusan atau ribuan ringgit. Ini adalah bergantung kepada jenis jenama, rakeaan, bahan, kualiti, warna dan faktor yang sebagainya.

 

Helmet HNJ Fullface

RM 72 – RM100

Helmet HNJ adalah satu pilihan jenama yang termurah di pasaran. Helmet Fullface HNJ bermula dari RM72 hingga RM100. Terdapat beberapa pilihan dari Matte Black, Merah dan sebagainya. Rekaan Visor HNJ adalah kalis angin dan kalis air. Helmet adalah ringan dan selesa.  Helmet ini adalah kuat and beratnya lebih kurang 1150g

https://shope.ee/2VNqMDYW01

 

 

Casco Full Face Helmet

Harga bawah RM 80

Helmet Casco dibuat dari bahan ABS. Rekaan adalah ringan dalam 1150G. Rekaan helmet adalah cantik  Terdapat lubang intake angin supaya udara boleh masuk keluar. Pilihan warna adalah merah, oren dan biru.

https://shope.ee/99ukJB05oC

 

VIRTUE 101B Full Face Helmet

Harga bawah RM100

https://shope.ee/6zqFlBKjUS

 

 

46 Project

RM115 – RM 130

Terdapat beberapa saiz untuk helmet jenis ini.  Rekaan helmet adalah ringan and senang masuk angin. Spesifikasi adalah lebih kurang 1.72kg. Helmet ini mempunyai beberapa jenis pilihan warna dan corak yang menarik. Disamping itu, helmet ini mempunyai fungsi cepat lepas “quick release”

https://shope.ee/1AsSnLDXyi

 

 

ORZ 161 Double lens Full face Modular

Harga Lebih kurang  RM 115

ORZ 161 menpunyai fungsi double lens (dua keping cermin) ,sesuai untuk pilihan lensa ketika menunggang pada waktu malam. Helmet ini diperbuat dari bahan ABS. Berat helmet ini adalah lebih kurang 1.1kg. ORZ mempunyai pilihan S,M,L dan XL.

 

https://shope.ee/9UXakZZQ36

 

 

LVS 701 -701 Helmet full face Dual lens

Harga lebih kurang RM 145

LVS 701 mempuyai fungsi dual lens. Visor dibekalkan sekali , penguna tidak perlu membelinya secara berasingan. LVS 701 ini agak berat dengan 1.5KG. Namun ,ia nampak keras dan padu dah dapat menahan impak yang tinggi.

 

 

Royal M138B Full-Face Helmet In Gloss Black

Harga RM 125-135

Topi Keledar ini diperbuat daripadai ABS resin plastik. Terdapat pilihan M,L,XL

https://shope.ee/9er0wQEoeQ